Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Love

Discussie: Wat is voor jou de ware? 23-02-2015

In veel culturen bestaat het 'de ware' niet. Daar word je nog steeds uitgehuwelijkt om een familie in stand te houden. Niet echt heel romantisch. Het kan wel heel romantisch worden. Om dezelfde reden waarom een zelf uitgezochte relatie in de westerse wereld kan stranden, kan een relatie van een uithuwelijking ook zijn voordelen hebben. En misschien wel de ware zijn.

Drive-in-liefde
De ware, het dekseltje op je potje of de vis uit de zee. Is het liefde op het eerste gezicht? Sommigen onder ons hebben geluk of het geluk gehad om de ware tegen te komen en binnen twee minuten stapelverliefd te zijn. Maar wanneer houdt het 'de ware'-gevoel op? Heb je er vrede mee om het naast je neer te leggen als het minder wordt? Dat het ook ooit eens niet meer als de ware voelt? Of ga je het ergens anders zoeken? Op het internet, bij een ander of als een uit de hand gelopen hobby. In deze tijd is het voor veel van ons ongeloofwaardig dat er slechts één 'de ware' op deze aardbol voor jou alleen rondloopt. Het zijn er veel meer. Daarnaast hebben we ook steeds meer behoefte aan een bevestiging van anderen. Kijk bijvoorbeeld naar de grote hoeveelheid social media. Contacten zijn steeds vluchtiger en oppervlakkiger. De grote klapper is natuurlijk Tinder, waar je snel en gemakkelijk een 'drive-in-liefde' kunt halen. Ook hier zou je hypothetisch een ware liefde kunnen vinden. Diegene waar je 'de klik' mee hebt. Het is alleen steeds moeilijker om er een succesvolle relatie van te maken. Een soort easy come, easy go?

Instant satisfaction
Alles gaat tegenwoordig zo snel, alleen de liefde heeft nog tijd. Maar ook dat willen we instant. Mensen geven sneller op en lopen sneller over naar wat in hun ogen nog beter is. Het gekke is, als we terugkijken naar hoe dit vroeger ging, was het de liefde die het snelst verliep! Een relatie werd veel serieuzer genomen. Er was minder keuze en dat is een belangrijk onderdeel van een partner vinden. Je had gewoonweg niet de keuzes die je tegenwoordig met één druk op de knop hebt. Je moest echt wachten, wachten, en nog eens wachten... Op een brief, een bericht of later een telefoontje. En heel veel hopen! Ook kregen mensen meer kinderen dan nu. De prioriteiten lagen anders. Er moest voor een gezin gezorgd worden. Vader en moeder hadden duidelijke taken. Nu liggen deze eeuwenoude taken volledig uiteen. Vroeger had je gewoonweg geen tijd om je druk te maken of een man of vrouw wel of niet bij je paste.

Even een boodschapje doen..
Wanneer je naar een supermarkt gaat, wil je eten kopen. En in de buurtsuper is dat vrij gemakkelijk. Je hebt groente, vlees en aardappelen. Aan het eind van je bezoek aan de buurtsuper ben je tevreden over je aankoop. Je gaat naar huis, schilt je piepers, wast je groente, maakt een lekkere gehaktbal en je begint met koken. Na een klein uur zit je heerlijk te genieten van je zelf gekookte maaltijd. Nu ga je naar de grote supermarkt met hetzelfde doel. Je loopt naar binnen en de keuzes zijn overweldigend. Acht soorten tomaten, biologisch of niet-biologisch… Je hoeft zelfs niet meer te koken. Je kunt gewoon een bakje pakken en alles wat je hoeft te doen, is opwarmen. Na tien minuten sta je buiten met een bakje stamppot, een fles cola en een zak chips. 's Avonds kijk je teleurgesteld naar je lege bord en voel je je niet tevreden over jezelf. Had nu maar gewoon je eigen prakkie gekookt en er iets meer moeite in gestopt. Zo gaat het ook in het liefdesleven. Je haalt eruit wat je er in stopt. Ben je van mening dat je het met een vluchtig contact of een kort gesprek of avond al moet hebben, dat 'de ware'-gevoel waar iedereen het over heeft? Of ben je bereid om er meer tijd en moeite in te stoppen?


Veel van ons hebben het 'de ware'-syndroom of het 'Tinderella'-syndroom. Dat houdt in dat je te veel bezig bent met waar 'de ware' aan moet voldoen. Dat zorgt ervoor dat je deze nooit zult tegenkomen. Klinkt dat banaal? Misschien... Vergelijk het met eten bestellen. Wanneer je 'zin in iets' hebt maar je weet niet zo goed wat, dan laat je je meenemen in wat er aangeboden wordt. Negen van de tien keer vond je het nergens naar smaken. Er zat geen…? Geen liefde in! Juist! Je ontving wat je er in stopte. Weinig...

Kortom. Wat is voor jou 'de ware'? Of heb je een beeld gemaakt van iemand dat bijna niet haalbaar is?Deel dit bignews item met andere:

Reacties

rolandinio

Persoonlijk ga ik niet voor de ware, dat wil zeggen, ik ben er niet naar op zoek. Waarom? Simpel. Als je direct daar naar op zoek bent, ga je ook zo kijken naar mensen en in mijn geval vrouwen.
En ga je dingen vragen, hoeveel kinderen wil je, wie doet wat in huis, etc... Veel te zwaar.
Daarom is mijn uitgangspunt, kan ik lol hebben met die persoon? En ik merk ook als zij veel te zwaar binnen komt (figuurlijk, nee, nee! Niet zo dus) dan deins ik al terug. Lol, fysieke aantrekkngskracht en een jaartje of wat met jaren die voorbij lijken te zijn gevlogen dan denk ik, misschien moeten we eens een stapje verder doen.
Sprak laatst met een leuke meid, maar die begon direct al over, ja ik wil geen dingen doen waar ik later spijt van krijg. Ja, dan denk ik direct al, hoezo spijt? Gewoon stapje voor stapje, als je met iemand spreekt en een leuke avond hebt, wil nog niet betekenen dat je met diegene in bed stapt.
Tenzij je natuurlijk een van die manische dames bent met een kettingzaag in de achterbak ;-)
En een dergelijke uitspraak is ook weer doordrenkt met angst voor.... Ja, Angst voor wat? Totale waanzin vind ik, wij hoeven niet echt bang meer te zijn. Als het niet bevalt, sta je op en ga je weg, simpel zat.

Janzzen

Wauw... mooi artikel. Na mijn relatie met een borderliner die 10 jaar geduurd heeft, kom je vanzelf bij het punt wat je in een volgende relatie allemaal níet wilt... het gevaar is inderdaad dat je al snel gaat denken in hele kleine hokjes waardoor er amper 'een ware' meer kan rondlopen.

Iedereen heeft zo zijn plus en minpunten en ik ben dan ook van mening dat je best consessies mag doen, maar tot op zekere hoogte. Het vinden van die balans zal niet voor iedereen gemakkelijk zijn, je zult er vanzelf achter komen.

rubensfan2

Hallo,

Leuk artikel hoor !
Als ik met vrienden over relaties spreek, dan zie je toch wel dat ze bij elkaar blijven, omdat er een band is ontstaan, die uit meerdere elementen bestaat. Dat varieert van samen geschiedenis mee maken, het wel en wee van elkaar, van je gezin en familie, dat je het seksueel goed hebt, dat je minimaal op een aantal raakvlakken dezelfde vrijetijdsbesteding hebt, dat elkaars houding ten aanzien van wat er in de wereld gebeurt, matcht met elkaar. Dat dit laatste niet bijt in elk geval.

Bji een date kijk ik zelf of er raakvlakken zijn. Dingen waar ik enthousiast van wordt, wat je leuk vind om te delen. En wat de ander zowel als karakter als ook lijfelijk uitstraalt.
Vroeger was een verliefdheid bijna een must en vooral leidend. Nu kjik ik of je voldoende enthousiast wordt op een aantal raakvlakken.
Ik heb een tijd een relatie gehad waar humor enorm belangrijk was en waar ook heel veel spontaniteit was. Erg veel dingen die we samen deden, daar hadden we veel plezier in. En ook lastige dingen, zoals samen een keuken vernieuwen of zo, en dan zat het weer eens tegen. We konden daar gewoon om lachen en we gingen verder.
Verder denk ik dat je nooit mensen moet uitsluiten, maar op je gevoel af moet gaan en dingen moet laten ontstaan.

Groetjes
Rubensfan

leeuwin47

De ware vinden is merk ik wel een naald in een hooiberg zoeken. De ene man kan zich niet emotioneel openstellen en de ander kan zich niet fysiek geven. Zonder vriendschap en fysieke aantrekkingskracht is het gevoel van DE WARE niet compleet en die twee samen vormen voor mij liefde.
Ik wil een maatje om leuke dingen te ondernemen en samen intens van het leven te genieten! Maar tevens wil ik ook horen dat mijn man mij aanbid en niet naar andere vrouwen kijkt waar ik bij ben ben, zo respecktloos want ik kijk en ben er ook voor hem. Ik wil het VOELEN! De passie voor elkaar! En daarbij nog tijd voor vrienden en hobbys. Maar voor elkaar een veilige haven om THUIS te komen! Groetjes van passionele Leeuwin

Ladyroyaal49

Liefde is onzelfzuchtig, oprecht willen geven en uitspreken. Want mannen, gevoeligste plekje vd vrouw zijn de oren, wij willen ook horen, dat je ons mist!!! Zeg eens iets liefs en doe daarbij iets moois.
Wij willen erkennig van ons vrouw zijn. Het zal zeker met warmte ontvangen worden en weerkaatsen naar jou zijn en mannelijkheid. Dus liefde is geven en nemen. En voor elkaar durven gaan!