Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Health

Lieve Petra, Love & marriage 15-02-2015

Valentijnsdag. De dag waarop je (anoniem of openlijk) uitkomt voor je stiekeme verliefdheid. Zo begon het tenminste, voordat het een commercieel circus werd. Maar ik vroeg me ineens af: hoeveel stiekeme liefdes ontstaan er eigenlijk op datingsites?


Een groot deel van de leden van datingsites heeft een relatie of is getrouwd. Ze zijn daar omdat een collega voor de grap een profiel heeft aangemaakt (tuurlijk), uit nieuwsgierigheid of omdat ze op zoek zijn naar een leuke vriendschap (yeah right). Maar laten we nu voor eens en voor altijd duidelijk doen: ze zitten er gewoon voor de seks.

‘Mijn vrouw wil geen seks meer’, zeggen ze dan, na wat doorvragen (ik ga nu even uit van de man, maar andersom gebeurt het net zo vaak). Je hebt namelijk argwaan gekregen omdat telefoneren alleen onder kantoortijden kan of omdat je op zijn profielfoto in de douche (of all places) toiletartikelen voor dames ziet staan. Omdat hij thuis geen seks krijgt, shopt hij het ergens anders. Net zoals ik naar de Albert Heijn ga voor de Thaise wokgroenten, omdat ze die bij de Lidl niet hebben.

‘Waarom ga je dan niet naar een site die daarvoor bedoeld is?’, vraag ik hem vervolgens. Hij mompelt iets over jagen. Jagen is leuk en de vrouwen op bijvoorbeeld Second Love zijn te makkelijk. Hij wil spelen, teasen en zich een oerman voelen. Een hert schieten is immers leuker dan er eentje bij de slager halen. Hoe het aangeschoten hert zich voelt, wil hij niet weten. Hij zit er immers voor zijn eigen plezier en wil geen rekening houden met een ander. Dat doet hij thuis al.

Ik geef het toe: zelf ben ik er ook een keer ingetuind. We hadden leuke etentjes, hij maakte kennis met mijn dochter, we maakten uitstapjes en gingen een weekend weg. Toen we samen een voetbalwedstrijd keken (en ik moet toch wel écht om iemand geven om dat te doen) kwam er een mailtje van zijn vrouw binnen. Zijn vrouw ja, van wie ik het bestaan niet wist. Ze had zijn mailbox gehackt en was zo achter mijn gegevens gekomen. En achter het bedrog van haar man.

Zijn vrouw en zoon begonnen me vervolgens te stalken. Uitleggen dat ze toch echt bij hun man cq vader moesten zijn, maakte hen niet uit. Ze leefden zich dus uit in scheldpartijen die voornamelijk over mijn uiterlijk gingen, wat best humoristisch was toen ik hun aartslelijke koppen op Facebook zag. Verder was het ook wel aandoenlijk, want ze maakten fake mailadressen op mijn bedrijfsnaam aan en ondertekenden heel spannend met ‘anoniem’. Intussen stond de mail (vol spelfouten overigens, wat ik best irritant vind) vol met verhalen over hun man en vader. Ik hoefde CSI Miami dus niet in te schakelen om te achterhalen wie me steeds lastigvielen.

Ik heb er dus wel om gelachen, maar het kost zoveel tijd en energie en behalve hoofdpijn hou je er niks aan over. Een geknakt vertrouwen in de mensheid misschien. Of twijfel aan je eigen beoordelingsvermogen. Daarom zou ik Valentijnsdag willen omdopen in de dag van de openlijke liefde. De dag waarop je gaat voor de liefde waarvoor je ooit hebt gekozen. En als dat niet meer lukt, heb dan de ballen om het te bespreken en bedrieg elkaar en de derde partij niet. Karakterloze draaikonterij is zo niet sexy…Deel dit bignews item met andere:

Reacties

vickymik

Beste Petra,
Een goed begin om te starten met een dag van de openlijke liefde, maar waarom maar een dag?

Om je af te vragen hoe de ander zich voelt om als aangeschoten wild behandeld te worden vergt nogal een groot spiegel, wat de meesten van ons niet zomaar even in de gang hebben hangen.

Het doet n.l. pijn in het kwadraat maal duizend.

Mijn profiel heb ik precies om deze reden aangepast met het vriendelijk verzoek om alleen serieuze reacties...nou je raad het al. Ik kan alleen maar zeggen dat als ik het resultaat voor en na aanpassing van mijn profiel in een grafiek zou mogen gieten dan zou je een vlijmscherpe daling kunnen aanschouwen.

Vertrouwen in mannen is gelukkig niet verdwenen, maar een stukje vrijheid in mijn interactie met mannen/contacten heeft het onderspit moeten delven.

Ik blijf wel zoeken naar mijn naald in de hooiberg….(ik hoop op een mooi bruin exemplaar, die gewoon zichzelf kan zijn in alle vrijheid een relatie aan kan)
Hartelijke groetjes,
Vicky(anoniem ;)

Claud

"Een groot deel van de leden van datingsites heeft een relatie of is getrouwd. "

ik wacht nog steeds op een site waar alleen singles zitten.

ik snap er niks van waarom datingsites de optie 'relatie' of 'getrouwd' er uberhaubt op zetten. je hebt toch eigenlijk niks te zoeken op een datingsite als je een relatie hebt?

of ben ik nou zo ouderwets??

Bonnie53

Nee Claud, ik vind je niet ouderwets. Ik denk er net zo over. Als ik een fijne relatie heb, en ik ben echt gek op iemand, dan sta ik helemaal niet open voor "een vriendschap erbij" zoals sommige dat hier zo mooi kunnen zeggen.. m.a.w. vreemdgaan buiten je relatie om. En dan beweren ze vaak ook nog dat ze een goede en gelukkige relatie hebben. Nou dan ben je volgens mij niet op zoek....

Maar dit is nu eenmaal een datingsite. en volgens mij staat er nergens dat je je alleen mag inschrijven als je single bent...?

Monnikki

Hoi hoi ik denk wel dat mannen geen mannen meer mogen zijn, soms. ZE moeten meewerken thuis, kunnen strijken, poetsen, liefs ook koken. Tja en als we eerlijk zijn willen we allemaal die stoere man van de reclame van Hornbach...dus eigenlijk een echte man. Wat doet het ertoe wie wat doet, this wat we samen zijn toch. Maling aan mening van andere leven zoals hij en ik willen, als we maar gelukkig zijn. Nu nog een ventje. ha.ha..

Die er ook zo over denkt. En advies van de zijlijn is altijd makkelijk, ook dat.
Nikki x