Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Love

Dikke Huid 11-11-2014

Veel vrouwen kunnen er wat van. Ze spelen het spel der liefde goed. Ze weten precies hoe ze je om hun vinger moeten winden en wat ze moeten doen om jou te verleiden. Want sinds de komst van de plus-size is niet alleen het beeld van volle vrouwen veranderd, de vrouwen zijn zelf ook veranderd. Ze zijn zelfverzekerd en ze weten wat ze willen. Misschien weten ze soms wel een beetje te goed wat ze willen. Zelfs zo erg dat ze naast hun mooie schoenen gaan lopen. Of is dat niet waar?


Steeds vaker horen we van mannen dat ze het moeilijk vinden om een volle vrouw te benaderen: "Dan zien ze er prachtig uit en als ik haar benader en haar aanspreek dan kijkt ze me verschrikt en arrogant aan. Alsof ik een freak ben. Terwijl ik alleen met haar wil praten en flirten." 

Daan, 34 jaar, een keurige knapperd met een goede baan in de ICT vertelt: "Ik ben niet bepaald het stereotype dat je verwacht. Het stoort me soms enorm dat ik alleen slanke vrouwen aantrek en de mooie volle mij niet durven te benaderen."

 Het is een omgekeerde wereld volgens de ICT'er. In zijn ogen zijn volle vrouwen er behoorlijk op vooruit gegaan. Maar ze kunnen nog maar moeilijk geloven dat ze hierdoor mannen ook meer uit hun tent lokken.

"Naar mijn idee hebben deze vrouwen geen idee dat ze door zo mooi te zijn en zich zo mooi te kleden een hoop mannen aantrekken. En dat zijn geen freaks of viezeriken, dat zijn gewoon normale mannen die een mooie volle vrouw zien. Een volle vrouw heeft nou eenmaal meer uitstraling." 

 

Volgens Daan is een volle vrouw er onzeker over of een man haar niet alleen ziet als een lustobject. De man is nou eenmaal meer visueel ingesteld dan de vrouw en dat botst wel eens. Ze ziet hoe hij naar haar kijkt en denkt dat hij haar alleen wil om haar lichaam. En daar gaat het volgens Daan mis: "Bijna elke man fantaseert over een vrouwenlichaam. Een man die op slanke vrouwen valt, fantaseert over slanke lijven en eentje die op volle vrouwen valt, doet dat over volle lijven. Daar is niks mis mee.

Waar het mis gaat is dat een volle vrouw veel vaker te maken krijgt met een walgende blik van de man. Dat is misschien kort door de bocht, maar een vrouw die weinig ervaring heeft met een man die over haar figuur fantaseert, zal dit verkeerd interpreteren. En dit zien als een freak of een viezerik en in het ergste geval als een slechte grap van een stel vrienden."
Daan zucht een keer diep en zegt: "Als ze eens zouden zien wat wij zien en  accepteren dat wij mannen nou eenmaal graag naar hen kijken in plaats van arrogant haar hoofd in de wind te gooien en het weg te wimpelen."Arrogantie

Waarom worden sommige volle vrouwen arrogant? Het is namelijk niet  alleen iets waar Daan tegen aanloopt. Het is een bekend fenomeen in de plus-size wereld. Volle vrouwen worden arrogant. Maar wat is arrogantie eigenlijk?

"Arrogantie komt soms voort uit onzekerheid. Het is een heel vermoeiende manier om een positief zelfbeeld in stand te houden. Dat zelfbeeld is gebaseerd op de vergelijking met anderen," vertelt Frank de Moei, professional coach. "Een volle vrouw vergelijkt zichzelf met een slanke vrouw die volgens haar meer succes heeft. In de psychologische wereld is arrogantie een narcistisch trekje. Iemand die graag in het stralende middelpunt staat. Maar bij de arrogantie die vooral bij volle vrouwen voor komt, is het onzekerheid, bescherming van zichzelf. Ze hebben letterlijk een dikke huid gekregen en laten mannen daarom niet zomaar binnen. Je krijgt het er bij de meeste volle vrouwen gratis bij."

Iris Nieuwenhuis

(voormalig miss plus-size) denkt dat er ook een andere reden is dan onzekerheid.
En dat is het tegenovergestelde, namelijk dat volle vrouwen zekerder worden.
"Veel volle vrouwen accepteren het niet langer dat ze 'maar' een volle vrouw zijn. Ze hebben ook een mening en zijn slim en mooi en niet alleen leuk, gezellig en aardig." vertelt Iris. "In mijn leven heb ik heel wat mannen voorbij zien komen en het is best moeilijk voor een volle vrouw om de juiste intenties te herkennen. Niet elke man is eerlijk over zijn bedoelingen en het is behoorlijk lastig voor een volle vrouw om daar doorheen te prikken." Daarnaast is het volgens de mooie Iris ook een probleem dat inderdaad bij de volle vrouw zelf ligt: "Volle vrouwen weten domweg niet hoe ze met al die positieve aandacht om moeten gaan."

 

In haar blog 

Dames, als jullie je rondingen niet omarmen, hoe kan hij dat dan?

vertelt ze duidelijk dat het probleem niet alleen bij mannen ligt. Een volle vrouw moet zich ook leren open te stellen voor deze aandacht. "Meerdere mannen laten weten dat 'volle' vrouwen hen niet altijd serieus nemen omdat zij niet verwachten dat een 'leuke' man op hen afstapt. Deze mannen ontwikkelen daardoor een vervelend gevoel en vragen zich af wat ze verkeerd doen. Sommigen vragen zich zelfs af of ze een foute opmerking hebben gemaakt door openlijk aan te geven dat ze van voller houden." 

Het is niet zo kort door de bocht als het lijkt."Een man die op een volle vrouw afstapt, moet zich niet zo snel uit het veld laten slaan." vindt Daan."Probeer haar ervan te overtuigen dat ze mooi is en dat je oprecht bent. Ze heeft genoeg moeten doorstaan om zo te zijn. Gun haar een tweede kans en misschien ook wel een derde of een vierde.Geef niet zomaar op en laat alsjeblieft niet direct merken dat je haar opwindend vindt, want dat werkt averechts. Laat haar merken dat je haar mooi vindt." Voor de volle vrouw heeft Daan een opmerking: "Een man is misschien visueel ingesteld en af en toe een enorme hork maar geef ze een kans. Veel mannen durven, zoals Iris ook vertelde, een volle vrouw niet aan te spreken omdat ze bang zijn dat ze worden afgewezen. Word niet gelijk negatief als een man een opmerking maakt over je billen of je buik, het is vaak iets dat ze mooi vinden."


Mocht je na het lezen van dit verhaal zelf een verhaal hebben dat je graag met ons wilt delen? Schrijf het hieronder of mail via info@rubensdating.com

 Deel dit bignews item met andere:

Reacties

Ladybug79

Wat een mooi stuk zeg, respect! Ik denk ook dat het niet zozeer arrogantie (wat een afgrijselijk woord) is, maar dat volle vrouwen niet gewend zijn aan mooie positieve aandacht! En Daan zegt het super goed, niet opgeven, als je oprecht en lief bent kom je er echt wel :)

rubensgirl

Mijn ervaring is totaal anders. Ik ben mijn hele leven gepest, genegeerd en uitgescholden om mijn uiterlijk. Mijn ex heeft me zo vreselijk vernederd en gebruikt dat ik het leven niet meer zag zitten. Ik ben nog nooit positief benaderd over mijn uiterlijk door een man – tenzij het echt freaks waren en dan is 'positief' een uiterst dubieus begrip. Op de site kreeg ik laatst nog een berichtje van iemand die graag naast mijn ‘gigantische dijen’ wilde zitten. Dat was letterlijk het eerste wat hij zei, niet eerst ‘hallo’ of ‘hoe gaat het?’ Een ander begon met als openingszin: ‘ik moet met jou maar niet gaan stoeien, want dan overleef ik het waarschijnlijk niet’. In het artikel wordt gesproken over dat wij een dikke huid zouden hebben – nou, dus niet! Want die botte opmerkingen doen me ontzettend pijn. Ik heb op deze site al heel vaak meegemaakt dat er mannen op staan die eigenlijk niet op volle vrouwen vallen, maar aan wie iets mankeert (lichamelijk en/of psychisch) en die denken dat ze bij dikke vrouwen misschien wél kans maken, aangezien ze door slanke vrouwen vaak worden afgewezen. Maar die staan dus niet op de site omdat ze volle vrouwen zo mooi vinden! Er staat op deze site in ieder geval één man die duidelijk vindt dat dikke vrouwen minder zijn dan ‘normale’. Want toen ik hem vertelde dat ik vond dat we te verschillend waren qua karakter en levensstijl, en dat ook de afstand een probleem was, vond hij dat ik een arrogante trut was. En hij vroeg waar ik zoveel verbeelding vandaan haalde, omdat ik door mijn uiterlijk juist alleen maar negatief opval. Dus – ondanks dat ik gegronde redenen had om het contact met hem stop te zetten – vond hij dat ik gewoonweg verplicht was om hem te accepteren, omdat wij dikke vrouwen (volgens hem) minder zijn dan slanke vrouwen. Hij heeft later zelfs zoiets dergelijks in zijn profieltekst gezet. En dan verwacht hij werkelijk dat daar positief op gereageerd wordt?! Nee, ik kan me totaal niet vinden in dit artikel. Mannen (en dan bedoel ik die mannen die volle vrouwen oprecht aantrekkelijk vinden) zijn gewoon te bang om ons te benaderen, maar leggen het probleem bij de vrouwen neer: dat wij zogenaamd arrogant of afwijzend zijn. Dat is – zeker in mijn geval – de grootste onzin die er bestaat! Ik wil niets liever dan een lieve man ontmoeten die me positief benadert en die mijn lijf ook nog eens mooi vindt. Dat is tenslotte ook de reden waarom ik me hier heb ingeschreven.

curvyme

Ik ben het met Rubensgirl eens dat het wordt afgeschoven op de vrouwen, dat die niet open zouden staan voor mannen, of zelfs arrogant zijn. Dat is onzin. Als iemand ons oprecht mooi vindt, zullen we daar nooit negatief op reageren, waarom zouden we? Maar het komt juist heel weinig voor dat er op ons positief gereageerd wordt - en dat komt omdat veel mannen zich nog altijd schamen dat ze op dikke vrouwen vallen - want slank is de norm. Dus die mannen zijn niet zozeer bang voor een negatieve reactie van een volle vrouw, maar des te meer voor de negatieve reactie van hun vrienden/familie. Want als die "Daan" uit het artikel echt bestaat (waar ik toch grote twijfels bij heb) en echt op volle vrouwen valt, waarom staat zijn foto er dan niet bij?! Wij volle vrouwen staan immers ook met onze foto's op onze profielen. Is dat omdat hij zich schaamt tegenover zijn vrienden/familie dat hij op dikke vrouwen valt? Dat moet wel. En DAT is dus het hele probleem! Hou op het bij de vrouwen neer te leggen en ga wat aan die schaamte doen. Een man die écht zelfverzekerd is, schaamt zich niet voor zijn voorkeur voor volle vrouwen, en ook niet voor degene met wie hij (in het openbaar) gezien wordt of een relatie heeft!

GamalTheodoor

hoi Rubensgirl. jeetje wat een verhaal.

ik vind het moedig dat je dit deelt en leef met je mee.
niet geheel onverwachts wat je schrijft want dat veel mannen de schoonheid in een vollere vrouw niet zien en dat er mannen zijn die eigenlijk op slank vallen maar door afwijzing hun pijn willen verzachten en/of daarom maar genoegen nemen met een (in hun ogen) minder aantrekkelijke vrouw dat verbaast me niet maar dat er op deze site ook (als ikje verhaal zo lees) zo veel van zulke arrogante kl..tza... zitten dat had ik echt niet verwacht. zelf ben ik een paar weken een gouden lid. of zilver. weet niet uit me hoofd. maar ik had juist gehoopt dat op een site als deze de dames zich juist meer op hun gemak zouden voelen. ik heb zelf ook niet zo heel veel zelfvertrouwen maar weet (sinds me 18de) absoluut waar ik me tot aangetrokken voel.

het valt me op dat ik bij een leuke dame hier niet meer succes heb als bijvoorbeeld op badoo.

overigens herken ik me totaal in het verhaal van Daan (de ICTér) maar ook in de reactie van Ladybug.

Ik schroom me om in het dagelijks leven en openbaar (op straat) om gewoon af te stappen naar een dame die ik leuk vind. 1 omdat ik vaak pijn ben gedaan door mensen in het algemeen. 2. omdat ik dus zoals door Daan en Ladybug al beschreven vaak van vrouwen een angst voel uitgaan op het moment dat een man haar leuk vind. ik zal de tips van Daan maar eens toepassen en dan hoop ik meer succes teh hebben. . en 3 omdat ik vaak het gevoel heb dat als ik met een dame contact probeer te leggen dat zij denkt (aangezien ik een Arabisch uiterlijk heb en half arabier ben maar gewoon een door me christelijke Nederlandse moeder een gewone Hollands opgevoede jonge man ben): O, een Marokkaan... zal wel een player zijn. je zult waarschijnlijk wel snappen uit dit verhaal dat het een extra opstakel is voor mannen om een rubensdame die ze leuk vinden te benaderen en het iig een extra uitdaging is om het vertrouwen en het hart van een leuk dame is te winnen. nou is het laatste niet erg (gezien hij haar leuk vind) maar als we iedere keer tegen een muur aan lopen...

ik zou toch willen zeggen houd goede moed. en ik hoop dat je de liefde van je leven tegen mag komen en gelukkig mag zijn.

artropie

Rubensgirl, je hebt deels gelijk. Maar voor veel mannen is het ook moeilijk om toe te geven dat ze rubensvrouwen mooi vinden. Andere mannen vinden dat namelijk maar vreemd, en maken denigrerende opmerkingen, en dat schrikt af. Dus geven we niet graag toe dat we een dikke vrouw mooi vinden.

Ik heb inmiddels het stadium in mijn leven bereikt dat de mening van anderen me niet zo veel meer boeit. Als ik rubensgirl mooi en aantrekkelijk vind (dat doe ik ook bij deze, hopelijk ben ik nu geen freak..) dan zeg ik dat ook.

Ik kom regelmatig vrouwen tegen die zichzelf te dik en dus (...) lelijk vinden. Heel soms lukt het me om ze ervan te overtuigen dat dik niet hetzelfde is als lelijk. En dat er heel veel mannen zoals ik zijn, die dikke, volslanke, goedgevulde, rubensvrouwen OPRECHT MOOI VINDEN.

En het zijn niet altijd freaks, denk ik.

Probeer je niet te veel van negatieve aandacht aan te trekken, en geniet van de positieve dingen. Zoek ook niet altijd iets negatiefs achter misschien ongelukkig of bot geformuleerde complimenten. Wij zijn daar niet allemaal goed in...

annemieke1954

Graag zou ik willen reageren op dit verhaal.

Ik ben een vrouw van bijna 60 jaar en ik heb al zeker 40 jaar over gewicht. Ik heb een goed zelfbeeld en ben heel tevreden met mijzelf en mijn uiterlijk. Ik hou van mijzelf en heb mijzelf totaal geaccepteerd zoals ik ben. Door de jaren heen is er al heel veranderd met de acceptatie van vollere vrouwen. Het is gemakkelijker om kleding te kopen enz. Dat is gelukkig heel fijn. De tijd is voorbij dat wij in tenten moesten lopen ,of zelf de kleding moesten maken . Er zijn steeds meer dingen te koop die gewoon leuk en jeugdig zijn.

Maar het is niet zo dat iedereen de vollere vrouw geaccepteerd heeft. Nog steeds is het idee dat “dikke mensen “alles kunnen hebben een begrip. “Mensen kunnen alles zeggen “.want wij zijn toch zo” gezellig”.?? Ik sta, af en aan , op diverse dating site voor 6 jaar. Zelfs op sommige dating sites staat de vraag op het profiel “”zou je een partner willen hebben met overgewicht? (Over discriminatie gesproken. )

De opmerkingen van sommige mannen kunnen gewoon niet .

Voorbeelden :“” Ik val wel op vollere vrouwen maar ik zou je nooit aan mijn vrienden durven voorstellen “”??? . ”Of : ik dacht dat ik dik was, maar nu ik jou ziet valt dat wel mee.” Of: ”Ik vind het niet erg hoor , dat je veel te dik ben.”

Wie maakt zulke opmerkingen tegen een vrouw? Ik denk dat elke vrouw graag door haar partner geaccepteerd wordt zoals zij is. Iedere vrouw hoopt dat zij de mooiste, liefste, knapste enz. vrouw is voor haar partner. Een vollere vrouw zal hier altijd heel gevoelig voor zijn . Je kan nog zo tevreden zijn met jezelf maar zulke uitspraken doen zeer . Voor elke vrouw.

Ik denk dan ook dat het niet arrogantie is van een vollere vrouw maar dat het een stukje zelf bescherming is . Ik zelf ga naar een eerste date met mijn verstand; Ik ben goed zoals ik ben. En mijn gevoel , zou hij mij niet te dik vinden? Komt het wel over op de foto dat ik geen maatje 44 heb, Enz. Want door ervaring weet ik dat er veel mensen zijn , die je dit gewoon zonder blikken of blozen vertellen.”” Dat is zeker een foto van jaren geleden he?”” ( terwijl de foto gisteren genomen is) Misschien niet zo bedoeld is , maar het wordt je wel even gezegd. Daarom hebben de meeste vollere vrouwen dat stukje zelfbescherming in gebouwd. En dan vind ik het jammer dat dit dan ervaren wordt als arrogantie. Wij vollere vrouwen hebben nog een heleboel te leren . Vooral dat wij goed zijn zoals wij zijn. Maar ook de maatschappij is echt nog niet zover als dat wij denken . Ook hier is naar mijn idee nog heel veel te leren. O.a. het verschil tussen zelfbescherming en arrogantie.


GamalTheodoor

overigens heb ik in me verhaal vergeten te vermelden dat ik zo rond me 22ste jaar de schroom om te laten merken dat ik van op rubensvrouwen val weg was. daarna kom ik er juist openlijk voor uit en zeg ik het ook met trots. iedereen die me een beetje goed kent weet dan ook dat ik op vrouwen val met een maatje meer.

Isa34

Ik heb helaas ook een andere ervaring. Ik probeer m'n openheid en onbevangenheid te behouden in contacten met mannen, maar dat is heel lastig soms. Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt en dat er genoeg oprechte mannen zijn, net zoals niet arrogante vollere dames. ;)

Claud

arrogant weet ik niet, maar ik vind de meeste vrouwen echt totaal onbenaderbaar (alle vrouwen, dus ook slank).

heb een keer gelezen dat dit echt een nederlands fenomeen is en dat vrouwen in het buitenland wel de man waarderen om wie hij is terwijl je hier in nederland gelijk moet voldoen aan allerlei onrealistische eisen, waarvan ook nog de meeste elkaar tegenspreken (gespierd maar wel gevoelig, grote auto, goede baan, veel geld etc.)

http://singlecoaching.nl/ben-je-single-door-te-hoge-eisen
mcb

Ik ben het nagenoeg geheel met Claud eens oa een Nederlands probleem en de dames die hieronder hebben gereageerd als eersten horen hier ook bij oa helaas, geen man is goed genoeg of doet het ooit goed, hoge lat leggen ze aan ineens hoor je niets meer van een fijn contact wat je dacht te hebben.
Door frustraties of andere zaken niet kunnen geloven in oprechtheid van iemand, pijnlijk en triest kan dat zijn.
Voelt voor mij nogal eens dat er gespeeld wordt ahw met je gevoelens als man voor vollere vrouwen onder het idee van ik kan de oprechte intenties van een man moeilijk pijlen ed.
Vanzelf is dit frustrerend voor gewoon nette mannen die heel doodgewoon op een vollere vrouw vallen.
Ik had liever hier iets anders willen schrijven, kan echt niet positief zijn over de gemiddelde volle dame in Nederland in ieder geval en op deze site bijvoorbeeld, doet me echt pijn en verdriet.


Malachai

Mijn ervaring op deze datingsite is dat de dames open staan voor de heren en zeker niet arrogant zijn. Ze nemen ook zelf initiatief door je bijvoorbeeld te complimenteren over je profiel. Soms stuur ik wel eens een berichtje naar een dame en dan hoor je niks. Maar ja, dat hoeft niet met arrogantie te maken te hebben. Misschien ben ik haar type niet en om mij te sparen, reageert ze daarom niet. Daar is ook wat voor te zeggen. Wel jammer dat sommige volle dames nadenken over het feit dat sommige mannen zich zouden schamen dat ze op volle dames vallen. Misschien klopt dit wel, maar wat heeft het voor zin om daar bij stil te staan? Je kunt je het beste focussen op mannen die serieuze intenties hebben, zich niet schamen voor volle vrouwen en zich tot hen aangetrokken voelen. Deze mannen laten je pas echt voelen dat je een prachtige vrouw bent en daar draait het uiteindelijk om. Overigens ben ik het ook met Claud eens. Laat die eisenlijstjes eens achterwege en waardeer die lieve, gevoelige man, die jou honderd procent trouw is, eens meer! Van die superknappe, zwartharige, stoere, gespierde macho uit Griekenland met een kont zo hard als plaatstaal en een wasbord waar je de was mee kunt boenen, moet je het echt niet hebben.

Herman123

Leuke discussie. Ik doe ook even mee.

Ik denk dat het feminisme Nederland heeft vertrut. Ik lees het hier ook wel. In het openingsstuk staat dat een vrouw afknapt op het idee dat een man haar alleen wil om haar lichaam. Ja, in eerste instantie zal een man die van stevige vrouwen houdt, op haar lichaam vallen. Maar als een dame een heerlijk lichaam heeft, maar een graf karakter, neem van mij aan dat die man niet lang bij haar blijft. Dus op den duur gaat innerlijk echt wel tellen. Maar niet op het eerste gezicht. Is dat nou zo erg?
Voor Rubensgirl: ik snap dat, sommige opmerkingen ronduit bot waren, maar als een man, op onhandige wijze overigens, zegt dat hij jouw benen aantrekkelijk vind, dan laat ik hem dat uitleggen. Als zijn liefde voor jouw lichaam oprecht is, zeg dan na afloop "wil je dat dan voortaan iets subtieler zeggen?" Maar ik zou wel met hem verder gaan. Haak niet af na een onhandige uitspraak.
Als een partner mij probeert te vernederen....daar krijgt zij niet eens de kans voor. "Als jij mij vreselijk vindt, dan vindt je dat maar. Maar dan wel in je eentje. Toedeloe!" Hoe die ex van Rubensgirl zoveel kans kreeg voor zijn klaagzang snap ik helemaal niets van.

Domusvivace30

Lieve meiden en vrouwen hier op deze site,

mijn ervaring is dat ik als man zijnde raar wordt aangekeken als ik zeg dat ik op volle stevig gebouwde vrouwen val.
iki schrik heel erg van het verhaal van rubensgirl, want als ik da lees dan denk ik: och Lieverd, als ik jou nu eens mijn persoonlijke verhaal zou mogen vertellen... als ik jou (en alle anderen hier) zou mogen en durven vertellen waarom ik op volle vrouwen val, dan voelen ze zich misschien eindelijk eens een keer waardevol. want dat zijn jullie echt hoor... Mooie Lieve vrouwen... jullie zijn waardevol en kostbaar. ik zal heel eerlijk zeggen dat ik jullie juist extra waardevol vind vanwege jullie mooie volle lichaam. als jullie mijn persoonlijke verhaal willen horen.

veel Liefs en voor de vrouwen die zich gekwetst of gepijnigd voelen... een Hartelijke voorzichtige Troostknuffel,

Joshua