Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Health

Waarschuwing Scammers!! 01-09-2014


Elke datingsite heeft hier last van, niet elke site doet hier iets aan.
Hoe herken je scammers en wat kan je er tegen doen?

Scammers.. oplichters op internet die uit zijn op geld. Met een prachtig verhaal, rijk, knap en helemaal van jou, palmen ze je in tot je door hebt dat er iets niet in orde is.. het voelt niet goed.. je hebt vragen waar je geen antwoord op krijgt..En zo ineens wil de ander geld.. Hmm.. Dat wordt helemaal raar... Maar misschien spreekt de ander wel de waarheid! Hoe kom je daar achter?  Hoe weet je of iemand niet de verkeerde bedoelingen heeft?
Wij gaan je tips geven om ze te herkennen en wat je wel en niet kunt doen.

1. Geef nooit geld!
Scammers zijn steeds slimmer en maken ook gebruik van nederlandse of belgische  bankrekening nummers en telefoonnummers om mee te bellen. Meestal  vragen ze om Money Transfer. Daarmee kan men geld overmaken wereldwijd zonder dat dit te traceren is. Onder geen beding moet men hier gebruik van maken, tenzij  het om een bekende of familie gaat.
Wanneer je via dit systeem geld hebt overgemaakt, is alles weg en kun je je geld niet meer terug krijgen.
Het kan ook zo zijn dat je geld naar een bestaande rekening kan overmaken en zelfs een nederlandse.
Ok, ik ga proberen om dit uit te leggen want dit is namelijk een truuk.
Harrie uit friesland, is vrachwagenchaufeur en is voor zijn werk naar afrika geweest. Daar is hij in nigeria twee aardige mannen tegen gekomen die een weeshuis aan het bouwen waren. Ze lieten hem fotos zien van het weeshuis.  Het was nog in aanbouw.
Ze konden niet verder omdat ze geen geld hadden en zo gingen kinderen dood. Harrie wil iets doen. Dat kan! Als harrie nu een rekening opent in Nederland en geld laat overmaken naar nigeria (via money transfer) dan doen de twee verder het werk. Ze hebben veel familie en vrienden in nederland die willen helpen. Harrie stemt in. Het geld stroomt binnen en harrie is blij dat hij kan helpen. De nigerianen hebben nu vrij spel om nederlanders op te lichten. Soms wordt er gebeld naar Harrie "Er wordt geld naar je overgemaakt voor Robbert ui Amerika door een vrouw uit Nederland. Ze gaat je zo bellen om het een en ander door te nemen" Harrie vind het prima! Harrie helpt graag..  Zo kan het dus dat je aan een Nederlands persoon  geld gaat overmaken.
Ga er altijd vanuit dat mensen die geld van je willen , niet uit zijn op liefde.

2 Gebrekkig tot slecht Nederlands of Engels spreken.
Hoe spijtig het ook is om dit te moeten zeggen, scammers praten slecht engels en Nederlands
Je kan checken of iemand echt nederlands is door bijv dieper in te gaan op zijn informatie. Hij zegt " ik woon in utrecht"  vraag dan waar en of hij ook leuke fotos heeft waar hij opstaat in de plaats. Zoek deze info ook op. Wanneer de persoon hier niet op in gaat, wees dan extra op je hoede.
3. Hij of zij overlaad je met liefdesverklaringen.
Scammers zijn echte ras-charmeurs. En dit kan hen ook verraden! Ze gaan namelijk heel snel over op grote liefdes verklaringen terwijl ze nog niks van je weten. Meestal voel je ook al snel dat het te mooi is om waar te zijn.
Ga altijd af op je gevoel!
4. Email en adresnamen
Scammers gebruikten altijd Yahoo maar steeds meer zien we ook Hotmail. 
Vaak worden internationale namen gebruikt als Robert of Bob en ook email adressen met 4you, love, caring, true, honest etc worden gebruikt.
5. Medelijden
Vaak krijg je een gevoel van medelijden bij een scammer. Niemand kan hem of haar helpen en jij bent de enige die ze vertrouwen.
Ze hebben een zoon in amerika in een dodelijk ongeluk of ziekte, ze wachten op geld van een opdracht, werken voor Shell of zitten in de olie, ze zijn ontzettend rijk of wachten op een erfenis, oftewel, ze trekken alles uit de kast om jou te laten geloven dat ze betrouwbaar zijn.
6. Vliegticket 
Ze willen jou zien maar hebben een ticket nodig of jij die kan betalen? Dit wordt vaak door vrouwelijke scammers gebruikt. 
Betaal wederom niet meer dan een drankje, diner of de bus maar nooit vliegtickets!
7. Amerika, Nigeria, Afrika, London  Dubaí
Zijn plekken waar ze graag over praten, of zijn. Zaken& prive etc en ze gaan de hele wereld over.


Meer info
We hebben ook een aantal sites gevonden waar je meer informatie op kan vragen.
http://www.dickvanderlugt.nl/nederland/‘vrouwen’-op-mannen-geldjacht/hoe-herken-je-een-scammer/
https://m.facebook.com/profile.php?id=282936988479653&_rdr
http://www.trouw.nl/tr/nl/5133/Media-technologie/article/detail/2909680/2011/09/15/Undercover-bij-oplichters-uit-Nigeria.dhtml

Ben je opgelicht? Schakel ons in en neem contact op met www.fraudehelpdesk.nl
Zij zullen je vertellen wat je het beste kan doen.


Post je verhaal!

Heb je na het lezen van dit bericht het idee dat je een scammer in je contacten bent tegengekomen of misschien op het spoor bent?
Heb je een ervaring met scammers? Wij kunnen jullie het beste helpen door je verhaal hieronder te posten.
Hierbij mag alle info ( telefoonnummers, adressen, facebook, email) bijgevoegd worden.
Voordat je  bericht hier gepost wordt gaan wij dit controleren en desnoods verwijderen.


Wat ik nog graag kwijt wil hierover is dar er op elke site waar iets  valt te halen, oplichters zijn. Bijna alle sites vertellen hier niks over.
Ik vind, als oprichter van Rubensdating , dat ik de plicht heb jullie te informeren over scammers.
En ik hoop ook dat jullie veel gaan posten hieronder met tips over scammers en je ervaringen. 

Wil je graag een luisterend oor? Mail ons gerust op info@rubensdating.com dan zullen we je te woord staan.Deel dit bignews item met andere:

Reacties

Carla11

Ben er volgens mij tweemaal eentje tegen gekomen op deze site. Maar ik begin dan altijd meteen over scanners of 419 trucs als ik twijfel. Beide keren verdwenen ze snel dus ik heb t niet gemeld. Het betrof een Michel moon een militair en een Robert zgn uit de prov Groningen....

Herman123

Ontvangen: 20-04-2014 15:51
Hallo hoe gaat het? mijn naam is geloof genade munba, kom ik in uw profiel en het leuk vinden en ik ben enkele dame die op zoek is naar liefde en vriendschap en je vriend willen zijn, zodat u kunt contact met mij opnemen via faith50@hotmail.com zodat we elkaar zullen weten andere beter met onze foto's.ik wachtgeloof genade munbafaith50@hotmail.com

Buck993

tot twee maal toe een dergelijk soort berichtje waarna de betreffende persoon direct haar profiel verwijderd van RB.
Ontvangen: 31-08-2014 17:46
(soniyalove02@hotmail.com) Mijn naam is Soniya en ik ben vriendelijk, flexibel, verantwoordelijk, nieuwsgierig, makkelijk in de omgang, romantisch meisje. Ik hou van je profiel en ik ben geïnteresseerd in het krijgen van u te leren kennen. Vriendelijk antwoord terug naar mijn prive e-mailadres omdat ik niet op deze site te halen vaak, dus ik kan u sturen mijn foto's en op hetzelfde moment dat u meer vertellen over mij, hier is mijn prive e-mail adres: (soniyalove02@hotmail.com) i love je Soniya,

Buck993

Voor het geval dat deze nog mededaters aan het lijntje heeft. Deze is echt link bezig.
verwijder
Ontvangen: 30-08-2014 12:06
Hallo Jan, how are you today , are you back from your trip to London.. i like to know more about you and share with me some photos of you send to my email via pmorton439@yahoo.com
Ze trekken waarschijnlijk facebookprofielen leeg voor foto's helaas viel deze bij mij door de mand vanwege de mijn wisseling van mailadres waardoor ik twee keer de standaard openingszin kreeg en een foto die wel erg afweek van de profielfoto's maar die kun je niet meer checken want ze zijn al uitgeschreven.

Zon45

Ik ben dus ook iemand tegen gekomen op deze site, het gaat om Peter martinez 909. Komt oorspronkelijk uit london ( zegt die) is zijn vouw 3 jaar geleden verloren en heeft een dochter van 11 jaar die nog on london woont.
Pas op voor deze verhalen

Claud

gebruiken scammers hotmail?
ik denk eerder gmail, met hotmail kan je de headers te pakken krijgen en zo dus ook het IP-adress van de ander.

just sayin'.......

Claud

nog een tip (misschien niet expliciet voor deze site):

- zodra er iets van een betaling komt kijken....vertrouw nooit "western union" !!!!
dit word vaak gebruikt voor betalingen omdat het niet te achterhalen valt wat er met het geld is gebeurd.


Claud

grappig, zat net bovenstaande teksten te lezen en zag dat het gewoon google vertalingen zijn.

bij het bericht geplaatst door herman123 zie je dat google 'single lady' vertaald naar 'enkele dame' in plaats van 'vrijgezelle dame'.


Anita1961

Dag alle Rubesndaters,
Graag wil ik een verhaal delen.
Op 14 maart kreeg ik een flirt van Mattieman, hij wilde graag met mij in contact komen. Na wat berichten over en weer op Rubens hebben we emailadressen uitgewisseld en zijn we daar verder gaan chatten. Mattieman (een licht getinte man, engels sprekend) was erg attent, gevoelig en begripvol. Heerlijk zo'n man! Op woensdag 8 april zou hij voor zaken naar Nigeria vertrekken. We bleven contact houden hoe het daar allemaal verliep e.d. Op donderdagavond meldde hij dat hij de volgende dag naar de ATM (geldautomaat) moest om cash op te nemen om de truckdrivers die zijn zending moesten vervoeren, 50% moest betalen en bij aflevering in de haven de volgende 50%. Ik wenste hem succes. Vrijdagavond meldde hij dat hij een slechte dag had ehad. Ik vroeg hem waarom. Zijn antwoord was dat hij geen geld op had kunnen nemen omdat zijn pas was geblokkeerd. Hij moest terug naar de bank om papieren te tekenen, dan zou alles opgelost worden. Dus ik zei hem: nou, gelukkig heb je een retourticket naar Amsterdam, dus geen probleem! Dat had hij dus niet en zijn bank bevond zich niet in Amsterdam, waar hij woonde, maar in Londen. Hij had vrienden gevraagd om hem te helpen, maar helaas.
En jawel, zaterdagavond kwam de vraag bij mij of ik hem kon helpen een ticket naar Londen te kopen.
Ik heb dit eerder meegemaakt bij Lexa, en deelde hem dus mede dat ik hem helaas niet kon helpen omdat ik ook geen geld op de bank had. Hij bedankte me en daarna heb ik niets meer gehoord,
Uiteraard heb ik hem verwijderd uit mijn contacten.
Dus lieve mensen, let op voor dit soort personen!! Ze zijn attent, lief, bezorgd, geïnteresseerd in je, maar dat is allemaal om je verliefd te laten worden om je vervolgens geld afhandig te maken.

groetjes