Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Health

A piece of chocolate a day.. 14-11-2013


Hoe je het ook wendt of keert, chocolade is de ultieme voedselverleiding... Velen van ons likken hun vingers al af bij de gedachte eraan. En wat is er ook nog gezond? Juist, Chocolade!

Pure chocolade, van 70% en hoger valt onder de superfoods.

Geweldig nieuws voor alle lekkerbekken!
Naast dat het een goede snack is, zijn er nog meer voordelen:

* Betere concentratie
* Helpt bij astmatische klachten
* Hersenen raken beter doorbloed
* Het maakt je gelukkiger
* Het verminderd angst en stress
* Het is goed voor tanden en verhelpt blaasjes en blaren in je mond
* Chocolade bevat zink, een mineraal dat bijdraagt aan de gezondheid van je immuunsysteem, lever, alvleesklier en je huid.
* Chocolade zorgt ervoor dat je bloed gezond blijft door het mineraal koper.
* Het verhoogt je suikerspiegel nauwelijks.
* Het wordt door voedingsdeskundigen beschouwd als de beste voeding voor je hart.
* Uit onderzoek met 100.000 respondenten, deels hartpatiënten en deels niet, is gebleken dat 50 gram pure chocolade per dag je 34% minder kans geeft op hart- en vaatproblemen. Dat komt neer op ongeveer 1/4 reep per dag.

                                                                             Getest!

Niet iedereen is zo'n grote fan van "bittere chocolade". Daarom hebben we een test gedaan met een aantal soorten.

We zijn bij een aantal speciaalzaken geweest, hebben op internet gezocht en hebben een deel van het supermarktassortiment getest. Dit vonden wij natuurlijk ontzettend vervelend om te doen....

Swiss noir:

Een alledaagse chocolade waar niet zo heel veel smaak in zit. Redelijk hard en bitter en smelt niet lekker in de mond. Deze chocolade kwam bij ons als slechtste uit de test.

Te koop bij : De supermarkt

Prijs: 100 gram €1,50


Dolfin 88% cacao:

Ook een chocolade die naar onze mening niet echt iets bijzonders doet, net als het merk Lindt een redelijk "saaie" smaak.. Niet echt iets waar we warm voor liepen. Waarschijnlijk wel geschikt om mee te koken. Wel iets beter dan de Swiss.

Te koop : Simon levelt en Ekoplaza 
Prijs : 100 gram €2,95

Visser chocolade:

Leuke en tevens fair trade chocolade met een verhaal. Deze chocolade, los van zijn lekkere smaak, is een van de best beoordeelde chocoladesoorten van Europa. En dat proef je wel!

Het is een redelijk smaakvolle chocolade die niet al te bitter is. Bij ons was dit toch wel echt een van de favorieten! Een mooie warme volle smaak.

Te koop bij Simon Levelt en bij de chocolade speciaalzaak van Visser zelf.

Prijs: €3,50.

Cafe tasse

Ziet er leuk uit. Een mooie verpakking en je hebt echt het idee dat je iets koopt wat lekker smaakt. En eerlijk is eerlijk, deze pure Belgische chocolade is een lekkere chocolade. Ondanks dat deze chocolade nog redelijk "gewoontjes" is, vinden wij hem toch wel tot de betere merken behoren. Prijs: €3,00.
Chocolatemakers.nl

Deze twee boys zijn echte "chocolade-techneuten" Met hun passie voor chocolade, machines en liefde voor eerlijke producten, hebben ze in Amsterdam-Noord een klein chocoladefabriekje gemaakt vanwaar ze naar verschillende plekken hun chocolade vervoeren. Hier wordt nog met oude machines in een langzaam en liefdevol proces een aantal robuuste repen gemaakt.


De Gorilla reep:

Een van deze repen is de 68% pure reep van "Gorilla". Niet helemaal 72% maar toch zeker de moeite waard om hem bij ons assortiment te noemen.

Een lekkere reep met een mooi verhaal. De laatste berggorilla's in het Virunga National Park leven in Oost-Congo en worden steeds meer verjaagd doordat hun bossen gekapt worden. Door de aanleg van cacaoplantages rondom dit gebied worden de voormalige kappers voorzien van inkomen en lopen de gorilla’s minder gevaar. Prachtig initiatief! Voor iedereen die alles boven de 70% niet lekker vindt, is dit een mooi alternatief.
Te koop bij Udi's Goodies in Bussum  en op de website van chocolate makers.
Prijs: voor 100 gram €2,95 

Waterlandse zwaan

Als je iets bijzonders wilt kopen, eten of weggeven, is de Waterlandse Zwaan zeker een idee. De zwaan is het aloude symbool van Waterland, de geboorteplaats van de chocoladefabriek.
De zwaan staat voor liefde, wijsheid, kracht, elegantie en harmonie. Met zo'n binnenkomer op een eerste date, zal toch menig vrouwenhartje smelten...
Dit pure zwaantje is gemaakt van 75% Peruaanse criollo cacao, suiker en cacaoboter en natuurlijk volledig biologisch. Gewicht: 120 gram.
Prijs inclusief mooie doos: €12,-
Ben je meer fan van bonbons? 

Op de site van chocolate onlineshop vind je bijna alle soorten chocolade maar ook een doos heerlijke pure bonbons van Chãteau Blanc. Een zeer gerespecteerd chocolademerk. 
Voor een doosje van 500 gram van deze bonbons betaal je dan ook zon €15,- 
Waarschuwing: voor je het weet is het doosje leeg..

Choc-o-lait Pure Chocolade Stick.
Warme pure chocolademelk hoeft niet slecht te zijn. 

Doop je stick in een beker melk en voila! Heerlijke chocolade melk en nog leuk ook.Geen geklieder met cacao en pannetjes melk.Wij hebben hem uiteraard even getest en het was een heerlijke volle donkere smaak, mits je je beker niet te vol schenkt met melk.

Te koop : www.chocolateonlineshop.nl 
Prijs voor 1 stick : €1,75


Chocopologie

 Als je ooit eens echt wilt uitpakken voor je toekomstige liefde, dan kun je altijd aankomen met een doosje Chocopologie. Deze chocolade bestaat voor 70% uit Valrhona chocolade en wordt voor 24 uur ondergedompeld in pure vanille en truffelolie.
Kost wat, maar dan heb je ook iets unieks.
Prijs: €2000,- voor 500 gram