Rubensdating

Meer is mooi

Inloggen
Snel zoeken 
Uitgebreid zoeken »Bignews Health, love and beauty


Artikel in Vrouw (Telegraaf) 17-01-2011

AMSTERDAM - “Na een one night stand met een prachtige voluptueuze vrouw, nu een paar jaar geleden, kon ik nergens anders meer aan denken. Sindsdien ga ik voornamelijk met volle vrouwen uit. Het was een openbaring voor me.

Voor het eerst durfde ik hardop toe te geven dat ik me meer aangetrokken voelde tot een dame met maatje 48 dan tot een mager scharminkel dat de hele dag op een glaasje water en een blaadje sla leeft. Mijn fascinatie voor volle vrouwen gaat overigens niet zo ver dat ik een feeder ben. Er zijn voor mij grenzen.

Ik vind het belangrijk dat een vrouw gezond blijft. Daarnaast is het aantrekkelijker als een vrouw goed in proportie is. Een volle vrouw met een peervormig figuur vind ik bijvoorbeeld niet opwindend. Maar een vrouw wier billen, benen en borsten naar verhouding even gevuld zijn, vind ik prachtig. Ook al weegt ze meer dan honderd kilo.

Wat me trouwens opvalt, is dat volle vrouwen altijd tuniekjes – of hoe die dingen ook mogen heten – dragen. Wat mij betreft laat je zien wat je hebt. Strakke truitjes en broeken staan juist mooi als je een goed gevuld lichaam hebt. In mijn zoektocht naar een date stuitte ik op www.rubensdating.com. Hier vond ik vrouwen met een maatje meer die weten dat ze er mogen zijn.

In de kroeg is het soms moeilijk om een vollere vrouw te versieren. Omdat ik slank ben en redelijk strak in mijn vel zit, denken dikkere vrouwen negen van de tien keer dat ik ze in de maling neem als ik ze aanspreek. Ze lopen dagelijks tegen vooroordelen op en ontwikkelen een olifantenhuid om zich een beetje te beschermen. Op een datingsite vol gelijkgestemden is het daarom makkelijker om een afspraakje te maken.

Ik ben nu een jaar lid en heb al verschillende afspraakjes gehad. Ik ben zelfs al een keer vreselijk verliefd geweest. Helaas liep die relatie stuk, omdat ze psychische problemen bleek te hebben. Haar ex had haar jarenlang zó vernederd om haar lichaam, dat ze helemaal niet meer in zichzelf geloofde. Ik vind het ontzettend jammer dat er zo'n taboe heerst op het uitkomen voor de liefde voor dikkere vrouwen. Ondanks dat ik achter mijn verhaal sta, vertel ik het toch anoniem. Ik werk in een typische mannenomgeving en heb geen zin in het commentaar van mijn collega's. Voor je het weet roepen ze bij iedere dikke vrouw die voorbij loopt dat ze wel iets voor mij is, of maken ze stomme grappen.

Mijn echte vrienden respecteren mijn keuze gelukkig wel en zullen me nooit raar behandelen. Ik denk in elk geval dat ik de ultieme vrouwenliefhebber ben. Hoe meer vrouw, hoe beter. En ik heb veel liever een vriendin die net als ik van een lekkere maaltijd houdt dan zo'n chagrijnige, hongerige vrouw die de hele tijd op dieet is!"Deel dit bignews item met andere:

Reacties

waterhoen

Ongetwijfeld een goed bedoeld artikel, maar alhoewel het misschien in eerste instantie als een soort `taboedoorbrekend` item bedoeld is, is het feitelijk slechts een bevestiging. Alsof het iets bijzonders is ..... zoveel mensen, zoveel smaken. Dik is dik en mager is mager en alles wat daar tussen zit; waar je de voorkeur aan geeft kan voor iedereen verschillend zijn, gelukkig! Het zijn juist de waarde-oordelen die er aan vastgekleefd zitten, opgelegd door "de" maatschappij, die een positief of negatief label geeft alsof dat de waarheid is. Het is dan ook jammer dat de schrijver van het artikel in plaats van ronduit voor zijn voorkeur uit te komen, die voor zich houdt en zich conformeert aan dat wat iedereen denkt dat wenselijk is. Bovendien, niet iedere slanke vrouw is een chagrijnige hongerige vrouw en niet iedere dikke dame is een schrokop en/of gezellig. Waarom moeten we toch altijd gereduceerd worden tot een soort grootste gemene deler. Maar het is en blijft schijnbaar toch heel erg moeilijk : iedereen in zijn/haar waarde laten en alleen genieten van al de diversiteit. Ineke

Bonnie46

Ik sluit me helemaal bij je aan Waterhoen, Ik vind het zelfs best wel laf en onnozel dat hij er niet eens voor uit durft te komen op zijn werk, omdat het een mannen omgeving is....JUIST daarom moet hij er voor uit komen! Dan komt hij er zeer waarschijnlijk wel achter dat er veel meer mannen zijn die ook op volle vrouwen vallen. Ik vraag me af wat hij doet als hij echt een relatie heeft met een volle vrouw, blijft hij dat dan ook verzwijgen voor zijn collegas? Dat zou dan leuk zijn voor haar... Ik zou er gelijk een punt achter zetten als ik haar was. Want zo lijkt het of hij zich voor je schaamt. Terwijl hij juist trots moet zijn op zijn lief, of ze nu dun normaal of dik is!
Wat ik ook niet begrijp, is dat stukje over het versieren in de kroeg. Alsof wij zo dom zijn dat we het verschil niet kunnen merken tussen flirten en in de maling genomen worden. Dat las ik in een paar collums ook al. Dat vooroordeel over volle vrouwen dat we niet of maar moeilijk te versieren zijn. Natuurlijk gebeurt dat wel, maar net zo goed bij slankere vrouwen die niet genoeg eigenwaarde hebben. Nee bij mij komt dit stukje niet echt positief over. Als hij echt iets wil betekenen voor ons, de volle vrouwen, dan moet hij juist voor ons opkomen! En niet anoniem! En juist DAAR waar het het hardst nodig is! Want op deze manier werkt hij er alleen maar aan mee dat ze stomme grappen blijven maken.

RainyDays

Ik ben het helemaal met Bonnie eens..
Leuk dat die man op volle vrouwen valt, maar als hij daar niet eens voor uit durft te komen.. .wat hebben we daar dan aan?
We weten zowiezo al dat er mannen zijn die op vol vallen. Ik heb persoonlijk niks met mannen die dat anoniem doen..
Dat zijn in mijn ogen van die mannen die wel een BBW in bed willen, maar er niet mee op straat durven te lopen..
Wat "men" zal eens wat zeggen of vinden.. Sla mij maar over :)

doveke27

helemaal eens met de meningen van deze 3 dames.... ;-)

sunlady

HE WAT HEB JE DAT SUPPER GEDAAN,ECHT EEN LEUK EN EERLIJK STUKJE OM TE LEZEN.NOU PROBEER IK ZO AF EN TOE OOK WEL EEN DIEETJE,MEESTAL MAAR VAN KORTE DUUR,IK VIND EEN VOLLE VROUW DIE GOED IN VERHOUDING IS OKE,MAAR JE MOET ER NUTUURLIJK WEL OPLETTEN DAT JE GEEN VET MONSTER WORD,TOCH?

barthengelo

Een volle vrouw is voor de meeste mannen net een grote oude amerikaanse auto; het rijdt super , maar je wilt er niet mee gezien worden.

Bonnie46

Wat een rot opmerking! Barthengelo.

Dan betreft het laffe watjes, waarbij het alleen maar om de seks te doen is. En niet echt om je geven, van je houden.
Ik deel die ervaring nl totaal niet!
Mijn ex relaties pronkten juist graag met me! Ze waren juist trots op me. En kamen daar rond voor uit.
Als een man echt valt op volle vrouwen, het juist aantrekkelijk vindt en het gewoon mooier vindt om te zien, dan wordt hij graag met je gezien!

Nu ben ik wel heel erg benieuwd naar wat reacties van echte rubenslovers!

Rissie81

Ik ben nieuw op RB, maar ik wil hier toch meteen even op reageren. Of, beter gezegd, op de reacties.

Ik verbaas me namelijk ontzettend over de negatieve reacties op dit artikel. In het verhaal van Waterhoen kan ik me nog wel vinden, maar de daaropvolgende reacties gaan echt te ver. Laf en onnozel wordt de schrijver genoemd, hij zou wel niet in staat zijn met een volle vriendin over straat te lopen.
Wat een onbegrip, het empathisch vermogen van een baksteen!
Zou je een homoseksueel die op zijn werk (nog) niet uit de kast durft te komen omdat hij bang is voor pesterijen, kinderachtige reacties en generalisaties ook laf en onnozel noemen? Zou je hem ook op zo'n negatieve manier pushen het pittige stigma van het anders-zijn te ondergaan terwijl hij daar voor zijn gevoel nog niet klaar voor is?
Natuurlijk zou ik ook liever in een maatschappij leven waar iedereen eerlijk kan zijn en waar wederzijds respect de norm is. Helaas is de werkelijkheid anders en je moet behoorlijk sterk in je schoenen staan wil jij die zorgeloze taboedoorbreker zijn. Ik vind het oneerlijk en onnodig iemand die dit niet is hier zo persoonlijk op aan te vallen. Juist een groep als deze, zelf maar al te goed bekend met het verschijnsel 'vooroordelen', had ik hoger ingeschat.

Lekkerdikkertje

Sorry hoor Rissie, maar jij doet het echt niet anders/beter dan de voorgaande reacties. Jij doet nl precies hetzelfde. Wat een felheid zeg! Brrr verbazend.
En hoezo kom je erbij dat een voorkeur hebben voor volle vrouwen, hetzelfde is als homosexueel zijn??
Het 1 gaat nl over geaardheid en het ander over een uiterlijke voorkeur. Dat is echt totaal niet te vergelijken.
Zo'n enorm taboe is het mooi vinden van een volle vrouw nu ook weer niet. In ieder geval kan je gewoon veilig over straat lopen, wat veel homosexuelen inderdaad helaas niet kunnen. Dus die vergelijking slaat echt nergens op. Maak er niet zon drama van. En respecteer de mening van anderen dan zelf ook, als je respect zo hoog in het vaandel draagt!

Rissie81

Hoi Lekkerdikkertje,
Felheid? Ik vond het juist nogal fel om iemand zomaar laf en onnozel te noemen, en wie de bal kaatst...
Mijn vergelijking was misschien niet goed gekozen, je hebt er natuurlijk gelijk in dat het niet hetzelfde is, maar ik noemde het omdat beide voorkeuren voor pesterijen en onbegrip kunnen zorgen op het werk of in de omgeving. Ooit heb ik zelf een baan gehad waar ik werd weggepest, daarom weet ik hoe ingrijpend zoiets kan zijn en kan ik de voorzichtigheid van de artikelschrijver goed begrijpen. Ik vond het ontzettend jammer om de negatieve reacties te lezen op een openhartig stukje waarin de schrijver zelfs eerlijk is over zijn tekortkoming van er (nog) niet voor uit durven komen. Vandaar :)

Lekkerdikkertje

In eerste instantie kwam je heel fel over, maar nu je dit erbij verteld, lees ik je eerdere reactie ook heel anders.
Sorry Rissie!

tuintje

Hoi.

Dit vind ik echt een heel mooi verhaal ik hoop dat er meer mannen zijn net als jij.
Hier krijg je gewoon een goed gevoel van.

groetjes

Thamar


Niina

Jammer dat er alleen door 1 mannelijk persoon word gereageerd..!!